:تمامی پایه های تحصیلی را از اینجا دانلود نمایید QR Code لینک فایل های

MazandMohtava.ir

تکنولوژی فواید بسیار و تاثیرات سازنده ای بر آموزش داشته است. کلاس های مجازی یادگیری را تسهیل می کنند. با استفاده از تکنولوژی، سرعت و شیوه ی یادگیری دستخوش تغییرات بسیار زیادی شده و برقراری ارتباط های آموزشی بسیار آسانتر شده است. دانش آموزان زمان زیادی را در محیط های آموزشی سپری می کنند و اشتغال به تحصیل به روش های مختلف وقت آن ها را پر می کند. دانش آموزان، معلمان و کسانی که در ارتباط با آموزش هستند از انواع تکنولوژی ها و رسانه های اجتماعی جهت فهم بهتر و آسانتر مفاهیم درسی استفاده می نمایند. حوزه آموزش مانند دیگر حوزه ها از جمله تجارت، ارتباطات و غیره  به شدت متاثر از فناوری های نوین بوده است به گونه ای که رشته ای با عنوان تکنولوژی آموزشی به شکل نظام مند و علمی، سعی در استفاده از قابلیت های تکنولوژی های نوین ارتباطی و چند رسانه ای در محیط های آموزشی دارد و از توانمندی و قابلیت تکنولوژی به صورت هدفمند در جهت تسهیل و اثربخشی فرایند آموزش استفاده می برد. یکی از فواید تکنولوژی آموزشی برای دانش آموزان، کمک به بهبود قابلیت یادگیری است. از آنجایی که این تکنولوژی پیوسته در حال تغییر است، بروز رسانی آنها به آسانی در اختیار دانش آموزان قرار می گیرد. 

:فیلم توضیحی بنده در مورد طرح  

در گذشته، آموزش به عنوان وسیله ای برای تحصیل نخبگان و سرآمدان جامعه محسوب می شد و اقشار کمتر برخوردار جامعه، در این مورد نادیده گرفته می شدند. با استفاده از تکنولوژی آموزشی می توان تبعیض های آموزشی را از میان برداشت و کمک کرد تا همه افراد جامعه به طور یکسان مورد تعلیم و تربیت قرار گیرند. اطلاعات و محتوای آموزشی به روش های مختلفی و با کمک تکنولوژی های پیشرفته به راحتی در دسترس تمام دانش آموزان در هر نقطه ای از دنیا قرار گرفته است و شبکه های اجتماعی و تکنولوژی های مرتبط با آن در این زمینه به خوبی نقش ایفا می کنند و سهولت استفاده از آموزش های موثر را امکان پذیر می سازند.

یکی از مشکلاتی که در سیستم آموزشی وجود دارد یکدست نبودن نحوه آموزش و فهم دانش آموزان است و همین باعث می‌شود برخی دروس نیاز به تکرار و تمرین بیشتر داشته باشد تا به تعمیق یادگیری اش بیانجامد و یا حتی ممکن است دانش آموزی به هر دلیلی غیبت‌هایی سر کلاس داشته باشد. حال باید دید چگونه می‌شود به صورت سیستماتیک این ضعف‌ها را جبران کرد. استفاده هدفمند و از پیش طراحی شده از این تکنولوژی ها موجب توسعه روش های نوین آموزشی و همچنین کمک به دانش اموزان برای فهم درست و عمیق مفاهیم علمی و آموزشی گردید. 

یکی از این تکنولوژی ها استفاده از کدهای کیوآر در کلاس درس است. کدهای کیو آر  امروزه در تمام کسب و کارها و چشم اندازهای اجتماعی به چشم می آیند. 

این کدها سالیان زیادی است که به طور عمده در تابلوهای تبلیغاتی، مجله ها، تلویزیون و حتی در کتاب های درسی برخی کشورها یافت می شود.   کد کدهای کیوآر را می توان با ابزارهای کد گشایی و یا تلفن هوشمند مورد رمز گشایی قرار گیرد که این ابزارها تحت عنوان یادگیری از طریق موبایل مدت های زیادی است که در آموزش مورد استفاده قرار گرفته اند. برای دیدن یا اسکن کدهای کیو آر به یک تلفن همراه دارای دوربین یا یک تلفن هوشمند (آیفون، تلفن هایی با سیستم عامل آندروید یا ویندوزفون) و برنامه ای که این امکان را فراهم می کند که کدهای اسکن شده را رمزگشایی کنید نیاز میباشد. با جستجوی واژه کد خوان در اینترنت و یا نرم افزارهای بازار راه های متفاوتی برای استفاده از کدهای کیوآر وجود دارد که بسته به نیاز می توان از آن ها بهره برد. 

qr reader برای نصب نرم افزار کدهای کیوآر خوان موبایل , این عبارات را در نرم افزار بازار و یا گوگل پلی سرچ کنین

QR Reader :برای نصب کلیک کنید

با توجه به توانمندی این تکنولوژی و قابلیت فراوان آن برای استفاده در محیط های آموزشی در راستای در دسترس قرار دادن آموزش،  سهولت دسترسی به آموزش برای همگان،  از بین بردن نابرابری های آموزشی از طریق ایجاد فرصت برای تولید و ارائه محتوای آموزشی برتر، نیازمند طراحی و برنامه ریزی هدفمند می باشد که که اجرای این طرح معلمان و دانش آموزان و کسانی که در ارتباط با آموزش هستند را به تولید و ارائه آموزش های برتر از طریق این ابزار میسر می سازد. 

برای توضیح هر یک از مطالب کتاب های درسی (در صورت نیاز) میتوان فیلم و انیمشین و یا کلیپ آموزشی مورد نظر را تولید نمود و در سامانه آموزش و پرورش قرار داد. در ادامه با تولید کدهای کیوآر هر یک از فیلم و یا انیمشین تولید شده و درج آن کد کیوآر کنار مطالب مربوطه کتاب درسی قرار داد تا دانش اموزان با استفاده از نرم افزار کدهای کیوآر خوان موبایل بتواند فیلم و انیمشین مربوطه را مشاهده نماید. در این راستا معلمین نیز میتوانند با استفاده از موبایل و یا ابزار کد خوان در کلاسهای درس،  فیلم و یا انیمیشن مورد نظر را در کلاس به نمایش بگذارند که میتواند توضیحات بیشتری در مورد موضوع درسی کتاب برای دانش اموزان ارائه نماید. 

فیلم آموزشی کیوآر کد بالا 

فیلم آموزشی کیوآر کد بالا 
فیلم آموزشی کیوآر کد بالا 

این طرح در کمیسیون آموزش مجلس تصیب گردیده است تا از سال ١٤٠٠ به بعد در کتاب های درسی اعمال گردد. دراین راستا هر یک از معلمین و یا آموزش و پرورش شهرستانها نیز میتوانند فیلم آموزشی خود را تهیه نمایند و کد های کیوآر خود را به دانش اموزان دهند تا در کتاب های خود نصب نمایند تا دانش اموزان از توضیحات ارائه شده معلمین استفاده نمایند.

 

———————————————————————– 

———————————————————————– 

این تصاویر مربوط به کتاب های فارسی دوم و علوم چهارم ابتدایی هستش که برای مهر امسال چاپ شده است
QR Code خدا رو شکر که وزارت آموزش و پرورش طرح کیو آر کد را در بیشتر کتاب های درسی چاپ ١٤٠٠ عملیاتی کرد. 
زمانی که میخواستم این طرح را انجام بدم، میدونستم که حتما در آینده نزدیک در کتاب های درسی استفاده خواهد شد; و خدا را شاکرم که این طرح امسال در وزارت آموزش وپرورش عملیاتی شد.
ممنون از همه معلمان و عزیزانی که در این طرح ما را یاری کردند.

———————————————————————– 

———————————————————————– 

———————————————————————–

:این طرح در خبرگزاریهای زیر اطلاع رسانی شده است  

خبرگزاری  وزارت اموزش و پرورش

خبرگزاری ایسنا

خبرگزاری مهر

خبرگزاری پانا 

سازمان پژوهش وزارت آموزش و پرورش 

CIVILICA لینک مقاله در سایت سیویلیکا

:خبر اجرای طرح

اجرای طرح در مازندران-محمودآباد روستای خشت سر

1399/07/07 PanaNews خبرگزاری پانا    

1399/07/15 PanaNews خبرگزاری پانا 

1399/07/20 PanaNews خبرگزاری پانا 

ISNA 1399/07/09 دستور آقای حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش برای بارکد دار کردن کتاب های درسی 

medu.ir خبرگزاری وزارت آموزش و پرورش در مورد رو نمایی از طرح

Medu.ir 1399/07/20 خبرگزاری وزارت آموزش و پرورش

Fars News خبرگزاری فارس 

MehrNews خبرگزاری مهر

Dolat.ir پایگاه اطلاع‌رسانی دولت

RoshdMoallem مجله رشد معلم 

VareshNews خبرگزاری وارش   

———————————————————————–

خبر اجرای طرح در کتاب های درسی چاپ ١٤٠٠  

Medu.ir 1400/03 خبرگزاری وزارت آموزش و پرورش 

PanaNews خبرگزاری پانا 

IRIB News خبرگزاری صدا و سیما 

ISNA News خبرگزاری ایسنا 

——————————————————————————————————————————————————–

2 Replies to “تحول در سیستم آموزشی مدارس ایران با استفاده از QR Code”

  1. سلام و عرض ادب
    چرا فارسی خوانداری چهارم کدQRندارد
    ممنونم میشم توضیح دهید

    1. با سلام

      با توجه به اینکه این طرح را بنده با همکاری چندین معلم ساخته بودیم,و با توجه به حجم بالای کار از جمله

      هماهنگی با معلمان برای تولید فیلم,
      جمع آوری فیلم ها از معلمان,
      بارگزار فیلم ها در سایت mazandmohtava.ir
      و تبدیل آنها به QR Code
      و همچنین مدون کردن تمامی QR Code برای هر یک از پایه های تحصیلی

      هم فرصتش رو و نداشتم و هم اینکه توانش رو نداشتم که تمامی درس ها را پوشش بدیم .
      ولی با این حال امیدواریم که این طرح مورد استفاده شما قرار گرفته باشه.

      شما میتوانید هر یک از فایل های
      QR Code
      را مستقیما از سامانه مازند محتوا که مربوط به اداره کل آموزش و پرورش مازندران میباشد دانلود نماید

      http://mazandmohtava.ir/index/Qr_code

      با تشکر,
      حامد نیک پی

Leave a Reply

Your email address will not be published.